Terminliste

[treffkalender] [admin]
Herved følger en kort omtale av sesongens viktigste treff sett med Volvo-øyne. Mer informasjon om det enkelte treff kan innhentes fra treffets kontaktperson, men du kan også ta kontakt med klubbens styre. Referater fra tidligere års treff er å finne i tidligere utgaver av AmazonPosten.
Andre Volvo-relaterte treff finnes hos andre Volvo-klubbers hjemmesider. Linker til disse finnes på siden Nyttige linker. Det vises også til LMKs sammenstilling av treff i Norge.

August måned

13.Treff hos Urskog-Hølandsbanen 2022
Lørdag 13. August kl. 11:00
Lørdag 13. August arrangerer vi treff hos Urskog-Hølandbanen!
På treffstedet vil det være åpen kiosk der man kan kjøpe seg mat og/eller drikke.
Vi vil under selve treffet få en omvisning i selve lokstallen!
Klokkeslett kommer vi tilbake til!
Kontaktperson: Jan Arvid Wisløff / Martinius Lilleberg, tlf. 934 83 502 / 476 30 033

19. - 21.VROM, Göteborg 2022
VROM är en ideell förening som årligen arrangerar en träff för Volvo-entusiaster från hela världen. Bakom VROM, Volvo Rendezvous & Owners Meeting, står de svenska Volvoklubbarna samt Volvo Cars Heritage.
2022 års upplaga av VROM äger rum mellan den 19. - 21. augusti och blir därmed den 36:e i ordningen sedan starten 1987. Vi håller som vanligt till ute på Arendal Skans, Göteborg.

Program:
Fredag, 20/8: Fredagens arrangemang är fortfarande under planering.
Lördag, 21/8: Veteranbilsrally med frågor och praktiska övningar längs vägen. Lördagens arrangemang är fortfarande under planering.
Söndag, 22/8: Utställning och marknad i anslutning till Volvo Museum, Arendal. Söndagens arrangemang är fortfarande under planering.
Kontaktperson: Håkan Gedda
Mer info: www.vrom.org

20. - 21.Vallåkraträffen 2022
Vallåkraträffen är Skandinaviens största bilträff för ombyggda, stylade, originalrenoverade europeiska och japanska bilar. Mer än 1.500 fordon och över 15.000 besökare vallfärdar varje år till Vallåkra! Lördagen inleds med målgången av veteranlastbilarna i Pärlrallyt och stor branchuställning. Träffen hålls på Enoch Thulins flygplats, där vi på 170.000 kvadratmeter erbjuder, biltillbehörsutställning, ca 100 företagsutställare och bilklubbar, många företagsutställare i flyghangarerna och swapmeet/veteranmarknad. Massor av action i toppklass på flygrakan samt en gigantisk prisutdelning med närmare 100 showbilar.
Mer info: www.vallakratraffen.com

26. - 27.Volvo-treffet, Torpo 2022
Volvo-Treffet 2022 avholdes lørdag 27. august på Torpomoen Rednings og Øvingspark, som det hele navnet er. I fortsettelsen er navnet forkortet til «Torpomoen» som ligger 9 km sør for Ål, langs Rv 7. På folkemunne vil derfor treffet fremdeles hete Ål-treffet, selv om det offisielle navnet er Volvo-Treffet (på Ål).
Treffet starter offisielt kl 11:00, men vi begynner å slippe inn biler fra ca kl 07:30 lørdag morgen slik at vi unngår kødannelser og lang ventetid ifm ankomsten.
Dette treffet er åpent for alle typer Volvo biler. Nye som gamle og alle typer av nyttekjøretøyer som lastebiler, busser eller traktorer er velkomne. Det blir premiering i mange forskjellige klasser. Premieutdelingen starter ca kl 15:30.
Treffavgift er kr 200,- pr bil. Det er ingen inngangsavgift utenom treffavgiften pr. bil.

På Torpomoen er det god plass, både til utstillere, deleselgere, treffdeltakere og god parkeringsplass for besøkende som ikke skal ha bilen på selve treffet.
Det blir også salg av pølser, vafler, kaffe og mineralvann og vi håper derved å kunne servere våre gjester slik vi ønsker og dere fortjener.

Etter treffet legges det opp til felles grilling utpå lørdags kvelden for de som ikke har bestilt koldtbord. Husk å ta med grillmat for de som ønsker å delta. Vi stiller med grillkull og griller.
De som selger deler eller har klubbstand må også betale kr 200. Dette betales til Volvo-Treffet ifm ankomst.

Overnatting:
Torpomoen er opprinnelig en militærleir tilhørende Heimevernet, men er nå overtatt av private eiere i form av forskjellige firmaer. Det er derfor ikke hytter, men rom man kan leie i forskjellige bygninger, tidligere kaserner. Rommene er fine og oppusset for ikke lenge siden. Totalt har Torpomoen 50 rom. Mer enn halvparten av rommene har eget bad, og det finnes felles kokemuligheter i hver kaserne. Noen av rommene har køye­seng med over- og underkøye samt en sovesofa hvor man kan ligge 2 stk. Så finnes det noen familierom hvor det i stedet for å være en vanlig underkøye, er en dobbelkøye. For øvrig er rommene like.
Evt skader eller ødeleggelser må dekkes av den som forvolder skaden. Ellers forventes det at alt forlates i samme stand som da man kom. Vask er inkludert i leieprisen. I motsetning fra de siste årene, skal de som ønsker å bestille rom gjøre dette direkte til utleier. Det gjelder også de som også ønsker å bestille frokost, koldtbord lørdag og/eller frokost søndag.
Bookingansvarlig er Britt Kristin Hamre og hun kan treffes på telefon 966 24 993 eller 32 08 29 20. For mere info om Torpomoen kan dere gå inn på www.torpomoen.no.
Når det gjelder overnatting i telt, bobiler, campingvogner etc behøver man ikke reservere dette. Etter avtale med Torpomoen er det Volvo-Treffet som organiserer dette, og vi vil, som tidligere, kreve kr 150,- for hver vogn, telt etc pr. natt. Dersom bilen stilles ut, er det kr. 100,- pr. natt. Dette gjelder fredag-søndag. Alt annet skal gå gjennom Britt Kristin Hamre.
Kontaktperson: Arve Larsen, tlf. 412 78 939
Mer info: volvotreffet.no

September måned

3.Kolding Volvo Træf 2022
DKs største for Volvo
Lørdag 3. september 2022 kl 09:00-17:00. Tiufkærvej 3, 7000 Fredericia, Danmark
Danmarks største træf for Volvo, hvor alle modeller er velkommen, og der kommer op imod 250 biler fra hele Europa,
og der er stumpesalg, mad og glade mennesker, og konkurrencer, auktion og andet sjov.
Der er tilmelding til stadeplads; camping og fest om aftenen.
Stadeplads/camping er gratis men der skal tilmeldes inden d. 27.8 Gerne via hjemmesiden.
Kontaktperson: Thomas Jørgensen, tlf. +45 - 22 747 240
Mer info: www.koldingvolvoklub.dk

4.Kjøretur til Motorhistorisk Høstfest 2022 (Bygdetunet, Aurskog-Høland)
Søndag 4. September kl. 11:10
Denne gangen går ferden til Motorhistorisk Høstfest!
Dette er et flott treff med mange veteranbiler og lastebiler!
Her er det muligheter til å kjøpe seg mat og/eller drikke.
Oppmøte for kjøreturen er klokken 11:10 på McDonalds, Kjeller.
Avfart er klokken 11:20.
Ferden vil gå mot Fetsund, så i retning Gan og frem til Hemnes.
Ønsker noen å slenge seg med på veien, er det bare å gjøre det!
Kontaktperson: Jan Arvid Wisløff / Martinius Lilleberg, tlf. 934 83 502 / 476 30 033

17.Ekebergmarkedet høst 2022
Norges (Nordens?) største delemarked avholdes på Ekebergsletta i Oslo.
Veteranbil og MC delemarked, salg av biler og MC over 30 år, antikviteter.
Gratis adgang for publikum.
Markedet er åpent for publikum lørdag kl. 06:00 - 16:00
Arrangør: Norsk Veteranvogn Klubb.
NVAK vil være tilstede med egen klubbstand.
Kontaktperson: Klubbsekretæren, tlf. 23 38 05 10
Mer info: www.veteranvogn.no

Oktober måned

28. - 30.Oslo Motorshow 2022
Oslo Motor Show er Norges største møteplass for alle med lidenskap for motor med over 47.000 besøkende. I løpet av 11 år har Oslo Motor Show befestet sin posisjon som den viktigste arenaen for ombygde kjøretøy, motorsport og utstyrsleverandører.

På Oslo Motor Show finner du alt du kan drømme om fra custombygde motorsykler og amerikanske glis til gatebiler, historiske kjøretøy, unike lastebiler og super sportsbiler.

I år skal NVAK igjen ha egen stand på OMS.
Håper vi ser mange av dere der og kom gjerne innom vår stand og slå av en bilprat.

Fakta:
Arrangør: Norges Varemesse i samarbeid med Förlags AB Albinsson & Sjöberg (FABAS) Antall utstillere: ca. 150 Utstillingsareal: ca. 30.000m² + 7000 m² utendørs rallybane

Vi ønsker deg velkommen til Oslo Motor Show!
Mer info: www.oslomotorshow.no